All-round

Garage "De Waag"


Het Garage De Waag Autocrossteam

 

Een aantal jaren geleden is Autocross team de Waag begonnen met Jos Wagenaar. Hij reed eerst in de vrije standaard in Noord Holland en Friesland. Later is hij overgestapt naar de Sprint 2000cc bij de Nederlands Kampioenschappen en in Friesland. Tijdens de NK's in 2000 en 2001 haalde hij in de klasse Sprint 2000cc de Nederlandse titels binnen.

Daarna werd er wat minder gestreden door Jos wegens drukte van het bedrijf en zoon Chris die op dat moment nog fanatiek mee deed aan kart wedstrijden door heel Nederland. Maar na een aantal jaar in een kart te hebben gezeten vond Chris dat het ook tijd werd voor een andere uitdaging en bouwde toen een Opel Kadet en hier streed hij in 2006 mee bij de wedtrijden van Geffen. Een jaar later bouwde Chris een Opel Astra en ging hier ook Nederlands Kampioenschappen mee rijden. In 2007 haalde hij een 4e plek in de Standaardklasse.

Na 3 jaar in een Opel gereden te hebben, kwam de Toyota veel in de strijd tijdens de NK's. Chris kocht ook een Toyota MR2 en bouwde deze helemaal naar eigen ideeën. Nadat hij in 2008 en 2009 2 keer een 2e plek op zijn naam wist te schrijven bij het NK in de Standaardklasse, kwam in 2010 het langverwachte kampioenschap op Chris zijn naam te staan in deze klasse. Maar ook in dat jaar heeft Chris een speciale MR2 gebouwd waarmee hij een jaar Euro-Pokals heeft gereden. Deze auto had in tegenstelling tot de andere MR2 geen beams motor. Maar ook hiermee kwam hij aan de top: hij haalde bij deze wedstrijden eveneens het kampioenschap binnen.

Het belangrijkste kampioenschap bij het NK betekende een overstap naar een andere klasse en dat werd de opvolging van Jos. Er werd een nieuw frame gebouwd bij BIG frame samen met Ronald Groot en dat moest de nieuwe uitdaging gaan worden voor de Sprint 2000cc klasse. De Audi motor, die ook achter de Sprinter van Jos heeft gezeten, werd de krachtbron achter dit frame. Het eerste jaar was een wisselend jaar! Met als afsluiter net geen top 10 plek. 11e algemeen tijdens het NK.
Een jaar later werd er een nieuwe bak aangeschafd en deze kwam van Drenth. Het jaar 2012 en 2013 werden met dezelfde auto afgeloten met een 9e plek algemeen bij het NK.

2014 een jaar met weinig veranderingen aan de auto maar wat gaat het jaar Chris brengen. Hopelijk zit er een mooie verbetering in!
Samen met monteur Quinn gaan ze er weer tegen aan. En natuurlijk is Jos er ook nog altijd bij voor de ondersteuning van Chris en het sleutelwerk!